Meditația de mindfulness schimbă modul în care creierul procesează și percepe durerea

  • Cercetătorii au investigat impactul meditației mindfulness asupra percepției durerii și a activității creierului.
  • Au descoperit potencialex pareri forum că meditația mindfulness semnificativ a redus intensitatea și neplăcerea durerii prin decuplarea părții de procesare a durerii a creierului (talamusul) din regiunile creierului responsabile de procesarea autoreferențială.
  • Cercetătorii sugerează că ameliorarea durerii indusă de meditație de mindhine să fie folosiți de indivizi care caută un tratament cu durere cu acțiune rapidă și non-farmacologică.

milioane de oameni se confruntă cu dureri cronice, care pot fi adesea perturbatoare pentru viața de zi cu zi.

Conform datelor din Studiul Național de Sănătate a Interviului, durerea cronică – definită ca durere care se simte „majoritatea zilelor” sau „în fiecare zi” – afectează 20,4% (1 din 5) din populația adultă din Statele Unite.

„Durerea cronică este complicată”, a spus Fadel Zeidan, doctor, profesor asociat al Anestezie la UC San Diego School of Medicine, într -o discuție TEDX pe care a susținut -o la Conferința de durere Napa din 2019. „Este construit și modulat de o constelație de interacțiuni între factorii senzoriali, cognitivi și emoționali, ceea ce face ca tratamentul durerii să fie dificil și adesea o povară financiară.”

În prezent, nu există leac pentru durerea cronică, ci acesta este adesea gestionabil cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene fără vânzare (AINS), aspirină, acetaminofen și, în cazuri mai severe, opioide prescrise pe termen scurt. Iar cercetările emergente arată că există alternative pentru atenuarea durerilor cronice, cum ar fi practicarea atenției.

Meditația Mindfulness, care este practicată prin încurajarea observării detașate a evenimentelor senzoriale, ar putea îmbunătăți calitatea vieții pentru indivizii care trăiesc cu dureri cronice.

Câteva studii recente au demonstrat eficacitatea Meditația mindfulness în gestionarea durerilor cronice, cum ar fi durerile cronice de spate scăzute și migrena. Într-un nou studiu publicat în Jurnal, Dr. Zeidan și colegii săi au explorat mecanismele care stau la baza ameliorării durerii induse de meditație.

Studiul clinic

Studiul condus de Dr. Zeidan implicat 40 de persoane sănătoase și fără durere.

În prima sesiune de studiu, cercetătorii au testat nivelurile de durere de bază ale participanților, aplicând un stimul de căldură dureros la vițelul drept al fiecărui participant și cerându-i să evalueze intensitatea și neplăcerea durerii folosind o scară analogică vizuală: 0 nu a însemnat dureri și 10 nu a însemnat atunci cea mai intensă durere imaginabilă.

Cercetătorii apoi au împărțit la întâmplare participanții în două grupuri de tratament. Un grup a fost instruit să se concentreze pe senzațiile în schimbare ale respirației lor, fără a se judeca pe ei înșiși sau de experiența. Această pregătire a fost răspândită pe patru sesiuni de 20 de minute. Membrii celuilalt grup (controlul) au petrecut același timp ascultând un audiobook.

Când participanții s -au întors la laborator, au suferit o scanare funcțională prin rezonanță magnetică (RMN), pentru a măsura activitatea creierului.

În timp ce participanții s -au odihnit, cercetătorii au aplicat un stimul dureros de căldură la vițelul drept. Membrii grupului Mindfulness au fost instruiți să mediteze până la sfârșitul studiului, în timp ce grupul de control au fost instruiți să -și țină ochii închiși. Cercetătorii au aplicat încă o dată stimulul dureros de căldură și au cerut participanților să evalueze intensitatea durerii și neplăcerea.

Reducerea durerii prin mai multe căi cerebrale

Cercetătorii au descoperit că meditația de mindfulness a redus căldura- Durerea indusă cu 33% în comparație cu faza de repaus (înainte de începerea meditației). Între timp, grupul de control a raportat o creștere de 18% a durerii de la început până la sfârșitul scanării creierului.

când cercetătorii au comparat scanările RMN ale participanților care practică meditația de mindfulness cu cei ai participanților în repaus Și în grupul de control, au văzut că meditația mindfulness a redus semnificativ procesarea durerii în mai multe regiuni ale creierului.

au descoperit că ameliorarea durerii indusă de meditație a fost asociată cu dezactivarea cortexului prefrontal ventromedial (VMPFC). VMPFC este un nod în creier care reglementează procesarea auto-narativă a experienței moment în moment.

prelucrarea durerii și auto-reflecție: Care este legătura?

mai departe Analiza scanării creierului, cercetătorii au descoperit că ameliorarea durerii indusă de meditație a fost asociată și cu decuplarea dintre talamus și precuneus. Talamusul este partea creierului care transmite impulsuri senzoriale, inclusiv dureri, de la receptori din diferite părți ale corpului la restul creierului.

PRECUNEUS face parte din rețeaua de mod implicit, un set de regiuni cerebrale despre care se crede că sunt activate atunci când indivizii sunt angajați în auto-reflecție.

Studiile anterioare au arătat că un Legătura puternică între talamus și precuneus determină simptomele durerii cronice. Dr. Zeidan și colaboratorii consideră că terapia cu durere bazată pe mindfulness oferă ameliorarea durerii prin „dezlănțuirea” talamusului de procesare a durerii din auto-reflectarea Precuneus.

Această teorie neurobiologică este în concordanță cu principiul central al mindfulness, Ceea ce este să experimentați gânduri și senzații fără a vă atașa ego-ul sau sentimentul de sine pentru a atenua durerea sau disconfortul emoțional.

„Conexiunea minții-corp reprezintă cu adevărat capacitatea noastră de a ne controla fiziologia în mod conștient. Ne putem reglementa ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația, de exemplu în acest fel ”, a declarat Robert W. Gereau, doctor, Dr. Seymour și Rose T. Brown, profesor de anestezie la Washington University School of Medicine din St Louis .

„Meditația mindfulness este o modalitate de a schimba modul în care sunt percepute stimulii și pot oferi îmbunătățiri ale stresului, anxietății, somnului și durerii. Acesta nu este un lucru pe care l -am înțeles cu adevărat mecanic, iar acest studiu arată circuitele creierului care pare a fi angajat în timpul meditației de mindfulness, în ceea ce privește reducerea durerii. ”

– Robert W. Gereau, doctorat

Meditația de mindfulness pentru a gestiona durerea cronică

În mod tradițional, opțiunile de gestionare a durerii pentru persoanele cu durere cronică s -au limitat la utilizarea opioidelor. Acum, există un corp din ce în ce mai mare de dovezi care să sugereze că meditația mindfulness poate fi folosită pentru a gestiona durerea cronică.

DR. Zeidan a spus că este necesară o „abordare integrativă” a gestionării durerii cronice.

„Nu există niciun remediu pentru durerea cronică și nici nu există o terapie cu gloanțe de argint”, a spus dr. Zeidan. „Întrucât [mindfulness] nu folosește sistemul opioid al corpului pentru a reduce durerea, acesta poate fi utilizat ca terapie adjuvantă cu tratamente mai tradiționale.”

  • Meditația de mindfulness

Medical Știrile de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .